Columns en blogs

Door Lisa van Bennekom

Voor o.a. Prima Onderwijs en vakblad De Pyramide schrijf ik blogs/columns over mijn leven als muziekdocent.

De VLS publiceerde mijn blog over kunstzinnige activiteiten op het kinderdagverblijf: Méér Kunst in de Kinderopvang.

Lees in het artikel Verhalen uit de praktijk: 3 online tools voor het vak Muziek meer over muziekapps en programma’s die ik gebruik in de muzieklessen in het voortgezet onderwijs.

Huiswerk maken voor muziekles… niet de favoriete bezigheid van mijn vo-leerlingen. Maar daar heb ik iets op bedacht. Wat? Dat lees je in mijn eerste column Monstertjes voor De Pyramide.

Dertig paar ogen kijken mij nieuwsgierig aan. Alle telefoons zijn bij binnenkomst netjes in de telefoontas aan de muur gedaan en daarna zochten de leerlingen rustig een plekje in het muzieklokaal. Wat gebeurde er daarna? Dat lees je in mijn blog Ik wil op dingen slaan.

Onlangs keerde ik als vakleerkracht Muziek terug naar het primair onderwijs, na dertien jaar van andere functies. Ik duik voor deze colomn Bron van muzikaal materiaal voor tijdschrift De Pyramide in de wereld van de muziekmethodes voor het po.

De tijd van online muziekles geven is gelukkig voorbij, alle muzieklessen zijn weer live op school. In de column “U denkt toch niet dat ik ga zingen!” lees je wat ik meemaakte tijdens een online muziekles.

Volg Muziekles4kids op Instagram, Facebook en YouTube