Mus en Draak

Muziek & Drama voor het jonge kind

Hou je van trommelen en zingen zoals Mus? En hou je van toneelspelen en jezelf verbazen zoals Draak? Ga dan mee op reis met Mus & Draak. Je beleeft spannende, vrolijke, bijzondere en fantasierijke avonturen. Vandaag maken we heksensoep in het sprookjesbos en volgende keer gaan we met de tovertrein naar een dierendokter!

Iedere Mus & Draak les bestaat uit een eigen thema waarin we kinderen vanaf 2,5 jaar prikkelen en uitdagen om op een speelse manier verschillende kanten van zichzelf en elkaar te ontdekken. Voor elk thema zijn liedjes gecomponeerd en muziek- en toneelactiviteiten ontwikkeld. We focussen ons in de lessen op het stimuleren van de verbeeldingskracht, het bevorderen van samenspel, stemgebruik, taalontwikkeling, muzikale vorming, het vergroten van inlevingsvermogen en het uiting geven aan emoties. De kinderen spelen een hoofdrol in het (eigen) verhaal, waarin ze werken aan specifieke leerdoelen per thema.

“Spelplezier, het ontdekken van je kwaliteiten en het ontwikkelen van eigenheid staan bij elke les centraal.”

Lessen en trainingen voor pm’ers

De Mus & Draak lessen worden gegeven door Letty Langerhorst (Dramatherapeut en Dramadocent) en Lisa van Bennekom (Muziekdocent en zangeres). Beiden hebben jarenlang ervaring in het geven van toneel- en muzieklessen aan peuters en kleuters. Naast dat zij zelf de Mus & Draak lessen geven op kinderdagverblijven, bieden zij ook trainingen/workshops aan voor pedagogisch medewerkers (in opleiding). Pm’ers of studenten leren tijdens de trainingen/workshops werken met de Mus en Draak methode en over de meerwaarde van het geven van creatieve lessen aan het jonge kind. Meer informatie over de trainingen/workshops leest u hier.

Waarom de Mus & Draak methode?

De Mus & Draak methode is ontwikkeld om meer muziek en drama/toneel op kinderdagverblijven te laten plaatsvinden. Recent onderzoek van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) heeft namelijk uitgewezen dat creatieve en kunstzinnige activiteiten momenteel nauwelijks een onderdeel van het kinderdagverblijf-programma zijn. Dat is een gemiste kans, want muziek en drama/toneel zijn hele goede manieren om de ontwikkelingsgebieden van kinderen te stimuleren. Zo heeft muziek een zeer positieve uitwerking op het brein. En hebben toneellessen een goede invloed op taalontwikkeling en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn kunst en cultuur een essentieel onderdeel van het leven en is het belangrijk om kinderen dit al van jongs af aan te laten ervaren, zodat het ook later in hun leven een vanzelfsprekende rol kan spelen.

Praktische informatie

-Start Mus & Draak lessen: in overleg
-Keuze uit 10 thema’s
-Groepsgrootte: 10 kinderen vanaf 2,5 jaar (peuters of kleuters)
-Lesduur: 30 minuten
-Vraag vrijblijvend een offerte aan voor lessen en/of trainingen door te mailen naar post@musendraak.nl
-Meer informatie: musendraak.nl