Gratis lesmateriaal

Energizers voor kids op de basisschool

Sinds kort werk ik in het mbo als Docent Muziek bij de opleidingen Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk. Iedere muziekles start ik met 1 of 2 nieuwe energizers om op die manier het repertoire van mijn studenten te vergroten, en natuurlijk om gelijk de juiste toon te zetten voor mijn les!

Laatst vertelde een student dat ze een muzikale energizer uit de les had uitgevoerd met haar stageklas. Mijn hart maakte een sprongetje, want dat betekent dat de energizers zich weer verder verspreiden in het basisonderwijs. Missie geslaagd!

Hieronder de vijf energizers die ik zelf graag doe met de kinderen die ik lesgeef (en dus ook met mijn studenten ;)).

Sevens
Gimme 1, 2, 3. Break it down op de tekst ‘Ik lust graag een broodje pindakaas”
Geef een harde klap (Uit het boek: Bodypercussie, Grooven met groepen)
Boom, snap, clap
Energizer 1 t/m 8

Foto: Lisa van Bennekom