Gratis lesmateriaal

Ukelele voor groep 5 t/m 8

Het is Kindermuziekweek! Jaarlijks worden alle kinderen deze week extra uitgedaagd tot het maken van én het luisteren naar (live) muziek. Muziekles4kids draagt ook een steentje bij met gratis lesmateriaal voor het klassikaal leren bespelen van de ukelele. Het thema van 2023 is ‘De wereld rond’ en ook de ukelele-liedjes uit deze les komen uit verschillende windstreken. Speel je mee?!

De ukelele is om verschillende redenen heel goed te gebruiken in de midden- en bovenbouw van de basisschool. Het instrument heeft een goed formaat voor kinderen en met één vinger op de juiste plek speel je al een akkoord! Geef je muzieklessen aan grote groepen, dan zou ik je zeker aanraden om per twee leerlingen (of nog beter: voor ieder kind!) een ukelele aan te schaffen. Hebben de kinderen per tweetal een ukelele, laat het ene kind dan zingen (en bewegen) en het andere kind speelt er de akkoorden op de ukelele bij. En dan natuurlijk steeds wisselen.

Klik HIER voor de gratis les!

Let op: de les is gemaakt met lessonup.com. De les is gratis te gebruiken als je lid bent van LessonUp. Op de pagina van de link klik je op ‘bewaren’ en sla je de les op om gelijk te kunnen gebruiken. De lay-out van de les ziet er via de link rommelig uit, maar als je de les opent komt dit goed!

Meespeelfilmpjes

In onderstaande filmpjes speel ik de liedjes voor. De bladmuziek is te vinden in de liedbundels Eigenwijs en/of de Muziek Talent Express.

Obwisana – ukelele en zang
Doep doep – ukelele en zang
Hokey pokey – ukelele en zang
Bigi kaiman – ukelele en zang

Afbeelding: freepik